Povodom Svjetskog dana oživljavanja, danas je postavljen automatski vanjski defibrilator u Karlovcu, i to u Školskoj sportskoj dvorani Mladost. Aed je donirao Rotary Klub Karlovac i predao na upravljanje tvrtk Mladost. Novac za defibrilator prikupljen je od donacija a Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije je održao edukaciju iz Osnovnih postupaka održavanja života uz primjenu automatskog vanjskog defibrilatora. Edukaciju je prošlo 50 polaznika te su dobili potvrdnice Hrvtskog zavoda za hitnu medicinu koje važe sljedeće tri godine. Nakon tri godine potrebno je obnavljanje vještina stečenih ovim edukacijama.

Kako bi se defibrilator mogao sigurno koristiti zaposlenici Mladosti, treneri u Karlovačkoj športskoj zajednici i profesori tjelesne i zdravstvene kulture prošli su edukaciju za njegovo korištenje koju su održali djelatnici Zavoda za hitnu medicinu.

Kako se defibrilator koristi demonstrirao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Perica Vucelić. Otvaranjem kutije s defibrilatorom upućuje se poziv prema službi Hitne pomoći, a operater pri tom vodi onog tko je uputio poziv, a to je netko educiran za korištenje defibrilatora kako oživljavati unesrećenog, a istovremeno i Hitnoj službi vidljiva je lokacija na koju odmah upućuju tim.