Župan Karlovačke županije Ivan Vučić svečano je u utorak, 4. travnja, ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Vlatku Kovačiću uručio ključeve novonabavljenog vozila za hitne medicinske intervencije, koje je nabavljeno sredstvima Karlovačke županije.  Radi se o vozilu za hitne medicinske intervencije u modularnoj izvedbi, marke Volkswagen.

Prilagođeno je ekstremnim uvjetima, u kojima djeluju timovi hitne medicinske službe. Raspolaže prostranom unutrašnjosti za velik broj medicinske opreme, optimalnim ergonomskim radnim prostorom, prilagođenim za veću udobnost pacijenta. Prostrani prostor za pacijenta omogućava djelatnicima hitne medicinske službe potrebnu slobodu kretanja, jednostavan pristup do pacijenta i svih medicinskih instrumenta.

Vozilo je u cijelosti izrađeno i opremljeno u skladu sa strogim sigurnosnim standardom EN 1789-2007, koji jamči za visoku kvalitetu izrade sve opreme u vozilu. Cijena opremljenog vozila iznosi 925.000,00 kuna bez PDV-a. Svečana primopredaja održana je u prostoru Zavoda za hitnu medicinu Karovačke županije u Karlovcu, dr. V. Mačeka 48.

Bit će nam od velike pomoći. Samo lani smo imali više od 11.000 intervencija i pregledali smo više od 10.000 pacijenata, kazao je ravnatelj Zavoda Vlatko Kovačić.