Pod nazivom “U službi Grada i Domovine” u Karlovcu je održana manifestacija kojom se obilježava 8. listopad, Dan neovisnosti Republike Hrvatske. Uz prigodni kulturno-umjetnički i izložbeni program, na prostoru gradske Zvijezde, svoje mogućnosti, znanja, usluge i proizvode predstavljaju gradska komunalna i javna poduzeća, ustanove i obiteljska poljoprivredna gospodarstva te škole, a brojna događanja privukla su pozornost građana i gostiju. Ovo je druga godina zaredom da Grad Karlovac uz pomoć svoji tvrtki i ustanova, na ovaj način obilježava Dan neovisnosti, a ove se godine ovakvom oblježavanju priključila i Karlovačka županija. Tako je župan Damir Jelić sa suradnicima obišao ovu manifestaciju, podruživši se s građanima i sudionicima programa.

Prije toga, župan je zajedno sa suradnicima nazočio Svetoj misi služenoj u povodu obilježavanja 26. obljetnice sudjelovanja 2. gardijske brigade “Gromovi” u borbenim djelovanjima u Domovinskom ratu na Karlovačko-dugoreškom bojištu. Svetu misu je u crkvi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu služio dekan Karlovačkog dekanata preč. Dražen Karačić.

tekst preuzet s web stranice: www.kazup.hr

Dan Neovisnosti

Djelatnici hitne medicinske pomoći provodili su javno zdravstvene aktivnosti. Aktivnosti su bile usmjerene ranom prepoznavanju srčanog zastoja, brzom pozivanju hitne medicinske službe, te provođenju masaže srca i umjetnog disanja, kao i upotreba automatskog vanjskog defibrilatora do dolaska hitne medicinske službe.

Ovim aktivnostima željelo se poručiti građanima važnost pružanja reanimacijskih postupaka, a sve u svrhu boljeg preživljenja i kvalitetnijeg nastavka života nakon srčanog zastoja. Građani su upoznali rad medicinskih sestara i medicinskih tehničara hitne medicinske službe, te na taj način sestrinska profesija postaje bolje prepoznata i zauzima svoj položaj u društvu.