Pfizerovo cjepivo (mRNA cjepivo)  će prvo biti u Hrvatsku isporučivano u tjednim isporukama, počevši 26. prosinca 2020. Prva isporuka od 9750 doza cjepiva (10 kutija) očekuje se 26. prosinca i početak cijepljenja 27. prosinca, a zatim su predviđene tjedne isporuke cjepiva prema planu isporuke koji je dostavio proizvođač.

Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije dobio je 24 doza cjepiva od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Tijekom jutarnjih sati procijepljen je dio radnika hitne medicinske službe koji su na prvoj crti u zbrinjavanju naglo oboljelih i ozlijeđenih osoba.

Hrvatska sudjeluje u zajedničkoj nabavi cjepiva protiv COVID-19, koju provodi Europska komisija i cjepivo će biti dostupno u Hrvatskoj u isto vrijeme kad i u drugim zemljama Europske unije. Nabava se ugovara s više proizvođača i postupci još traju. Do sada su ugovori s četiri proizvođača već zaključeni. Prema tim ugovorima očekujemo ukupno 5.600.000 doza cjepiva do kraja 2021. godine. S obzirom da se sva (osim jednog) cjepiva primjenjuju u dvije doze s različitim razmacima, do sada ugovorena količina je dostatna za cijepljenje 2.800.000 stanovnika Republike Hrvatske.

Cijepljenje je predviđeno provoditi prema Planu cijepljenja. Zavodi za javno zdravstvo će organizirati distribuciju/preuzimanje cjepiva na svom terenu, po potrebi i uz pomoć stožera civilne zaštite. Prvo je planirano cijepiti djelatnike i korisnike domova za starije osobe (i drugih ustanova za pružanje usluge smještaja u sustavu socijalne skrbi) i zdravstvene djelatnike, zatim (uvjetno rečeno, druga faza cijepljenja) sve osobe starije od 65 godina i sve osobe s kroničnim bolestima, te na kraju (uvjetno rečeno, treća faza) cjelokupno stanovništvo.