Županijskim zavodima za hitnu medicinu koji su u najizazovnijim vremenskim uvjetima, tijekom poplave u Slavoniji u svibnju ove godine, zbrinjavali i spašavali nastradalo stanovništvo Hrvatski zavod za hitnu medicinu dodijelio je zahvalnice.

Na prigodnoj svečanosti u prostorijama Ministarstva zdravlja ravnateljica Zavoda i načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravlja prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. posebno je istaknula i pohvalila rad Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije te im dodijelila posebnu zahvalnicu za nesebično zalaganje i profesionalno zbrinjavanje hitnih pacijenata, kao i za pružanje pomoći i spašavanje stanovništva tijekom poplave. Zahvalnicu je, u ime djelatnika, preuzeo ravnatelj Mato Matić, dipl. soc. radnik.

U nezapamćenoj prirodnoj katastrofi koja je pogodila Slavoniju humanost i solidarnost pokazali su i županijski zavodi za hitnu medicinu koji su na poplavljena područja poslali potpuno opremljene timove hitne medicinske službe (HMS). Uz pružanje pomoći zdravstvenom sustavu Vukovarsko-srijemske županije pri zbrinjavanju hitnih pacijenata, istaknuli su se i u provođenju javnozdravstvenih akcija s ciljem očuvanja zdravlja na poplavom ugroženim područjima. Zbog njihovog izuzetnog doprinosa primarius Grba-Bujević uručila im je zahvalnice. Dobili su ju ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije Stjepan Matoš, univ. spec. oec. i tim u sastavu Zdravko Atlagović, dr. med., Tomislav Petrušić, med. teh. i Davor Kraljić, med. teh., zatim ravnateljica istarskog Zavoda Ksenija Družetić-Božić, dr. med. spec. i tim u sastavu Vilson Allakaj, dr. med., Tomislav Đopa, med. teh. i Makarto Pindrić, vozač, ravnatelj karlovačkog Zavoda Vlatko Kovačić, dipl. iur. i tim u sastavu Marijo Čukelj, dr. med., Alen Lučić, med. teh. i Josip Dukovčić, vozač, ravnatelj krapinsko-zagorskog Zavoda Krešimir Božić, dipl. iur. i tim u sastavu Kristina Mužek, dr. med., Ivica Kveštak, med. teh. i Mario Pavetić, vozač. Zahvalnica je uručena i ravnateljici varaždinskog Zavoda Jasminki Begić, dipl. iur. i timu u sastavu Damir Grđan, dr. med., Nikola Petrinec, med. teh. i Dario Kovačić, vozač te ravnateljici zadarskog Zavoda Davorki Krnčević, dipl. iur. i timu u sastavu Alan Kvarantan, dr. med., Slavica Marčina, med. ses. i Slobodan Galešić, vozač. Također, zahvalnica je dodijeljena Zavodu za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije i timu u sastavu Dejan Hil, dr. med., Stjepan Kukučka, med. teh. i Željan Jonek, vozač, a u ime djelatnika preuzela ju je ravnateljica Zavoda Silvana Sabo, univ. spec. oec.

Načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravlja te ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med. naglasila je da su se za pomoć slavonskim kolegama javili i drugi županijski zavodi za hitnu medicinu, no srećom, voda se povukla pa nije bilo potrebe za angažiranjem dodatnih medicinskih snaga. Ovim putem im se zahvalila na razumijevanju ozbiljnosti situacije u Slavoniji i želji da pomognu. Također, ovom prigodom je zapovjednik Kriznog stožera Ministarstva zdravlja i zamjenik ministra prim. mr. sc. Marijan Cesarik, dr. med. dodijelio priznanja 21 donatoru koji su kroz razne oblike humanitarne medicinske pomoći pomogli normalizirati zdravstvenu situaciju u Slavoniji.

IMG_4775

izvor: HZHM