Dva nova vozila hitne službe upotpunila su od danas vozni park Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije, a kako bi još brže i bolje karlovački hitnjaci bili na usluzi svim građanima kojima zatreba medicinska skrb.

Po riječima ravnatelja Zavoda Perice Vucelića, ovo je investicija veća od 1,4 milijuna kuna od čega je najveći dio namaknut iz decentraliziranih sredstava preko Karlovačke županije od 1,3 milijuna, dok je dio od 173 tisuće kuna iz svojih sredstava dao Zavod. Podsjetio je da je javna nabava provedena u periodu vrlo nestabilne auto industrije gdje je došlo i do poremećaja u isporuci, no u Zavodu su ipak vrlo zadovoljni da su dva nova vozila za medicinske intervencije sada doveli u svoje dvorište.

Vozila će koristiti u cjelokupnoj Karlovačkoj županiji te time imamo standardizirana vozila na cijelom području. Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije je 2022. godinu završio sa strateškim projektima, uz nabavku vozila, postali smo akreditirana ustanova i završili smo ispostavu Vojnić. To su tri krucijalne stvari na koje smo ponosni i zadovoljni, rekao je Vucelić.

Kako kaže, davanjem ovih vozila u pogon Zavod dobiva novu perspektivu budućnosti i nastavlja projekte kojima će se kontinuirano poboljšavati da bi pacijentima mogli pružiti svu najbolju moguću skrb. Pritom je na potpori zahvalio osnivaču i partneru Karlovačkoj županiji na čelu sa županicom Majom Furdek-Hajdin i Zavodu za hitnu medicinu pod vodstvom Maje Grbe Bujević, a koji karlovačku Hitnu kontinuirano prate i s kojima odlično komuniciraju.

Naravno, u cijeloj priči najbitniji su ovi ljudi. To su naši doktori, tehničari, medicinske sestre i vozači koji taj dio svakodnevnog posla obavljaju, a na nama je da im osiguramo najbolje moguće uvjete kako bi mogli odraditi taj posao na visokom nivou, dodao je još Vucelić.

Županica Furdek-Hajdin je istaknula kako je Karlovačka županija površinom vrlo velika ali i rijetko naseljena, te da je na takvom području pravi izazov svima osigurati svima  kvalitetnu i dostupnu skrb, a posebno i zdravstvenu.