Županica Martina Furdek Hajdin je u utorak, 11. svibnja, u Maljevcu, na zgradi Džemata Maljevac, pustila u rad AVD uređaj (automatski vanjski defibrilator) kojeg su ondje, u dogovoru s Džematom Maljevac, pripremili i postavili djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Ovaj uređaj iznimno je važan za spašavanje ljudskih života ukoliko netko pretrpi srčani udar i njegovom pravilnom uporabom pruža se neophodna prva pomoć ugroženom bolesniku do dolaska tima hitne medicinske pomoći, kojeg sama upotreba uređaja alarmira za intervenciju. Ovo je 9 takav uređaj postavljen na području Karlovačke županije, a mještani Maljevca i ovog dijela cetingradske općine zahvalni su što je upravo ovdje postavljen, zbog velike frekvencije prometa na obližnjem graničnom prijelazu gdje, osim mještana, svakodnevno prolazi i velik broj putnika. Uređaj je postavljen u dogovoru i na zahtjev Džemata Maljevac i efendije Admira Muhića koji je ovom prilikom zahvalio Karlovačkoj županiji, županici Martini Furdek Hajdin i Zavodu za hitnu medicinu Karlovačke županije, na čelu s ravnateljem Pericom Vucelićem, koji su podržali njihov zahtjev.

Puštanju u rad ovog vrijednog uređaja su, uz domaćine i vjerske službenike Islamske zajednice u Maljevcu, sudjelovali i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije, na čelu s ravnateljem Pericom Vucelićem te ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i zastupnica u Hrvatskom saboru dr. Maja Grba Bujević, koja je začetnik ove hvalevrijedne akcije na području Karlovačke županije.

Tom je prigodom županica Martina Furdek Hajdin uručila certifikate educiranim osobama za rad s ovim uređajem na području Maljevca.

izvor teksta: Karlovačka županija