Dana 05.07.2016. u 17:50, u prijavno dojavnu jedinicu Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije upućen je hitni poziv od strane slučajnog prolaznika koji je šetao obalom Kupe, točnije Mažuranićevom obalom. Prijavio je nalazak mlađe muške osobe za koju pretpostavlja da se utopila u rijeci.

Odmah je upućen tim Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije na mjesto događaja, te je dispečer o tome obavijestio i ostale žurne službe, policiju i vatrogasce. Do dolaska ostalih interventnih službi, medicinski tim je uz pomoć prolaznika uspio izvući unesrećenu osobu iz vode na sigurno, tj. na obalu, gdje je pristupio zbrinjavanju. Očevici su sugerirali da je osoba vjerojatno pala s Kupskog mosta.

hms

Osoba je nađena bez svijesti i  znakova života, s teškim ozljedama pa je započeta reanimacija. U pomoć je pozvan još jedan medicinski tim zbog nepristupačnosti terena i lakšeg izvlačenja.

Nakon 16 minuta reanimacije, uspostavljena je vlastita cirkulacija, te spojen  uređaji za umjetnu ventilaciju kao i monitoring vitalnih znakova.

Uz pomoć nazočnih službi, policijskih i vatrogasnih jedinica, pacijent je premješten u vozilo odakle je transportiran uz medicinski nadzor u bolnicu.

Pacijent je primljen u hitnom prijemu Opće bolnice Karlovac, odakle je premješten u jedinicu intenzivne skrbi.

Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije prvenstveno zahvaljuje slučajnom prolazniku koji je započeo lanac spašavanja i time pridonijeo uspjehu intervencije te ostalim žurnim službama koji su brzo reagirale.