Dana 24.08.2018. godine svečano je potpisan Ugovor o davanju nekretnine na uporabu između Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije i Opće bolnice Karlovac, u svrhu proširenja kapaciteta postojećeg edukacijskog centra Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije. Ugovor su potpisali ravnatelji Opće bolnice Karlovac i Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije prim.dr.sc. Ervin Jančić, dr.med. i Nikša Antica, dipl.iur.

Uz ravnatelja gosp. Anticu ispred Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije nazočili su i glavni tehničar Zavoda gosp. Perica Vucelić, bacc.med.tehn. i voditelj Edukacijskog centra Zavoda gosp. Miljenko Gvožđak, med.teh.

Tom prilikom istaknuta je odlična suradnja između zdravstvenih ustanova (OB Karlovac i Zavoda za hitnu medicinu) i Karlovačke županije te će se realizacijom ovog proširenja kapaciteta Edukacijskog centra Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije poboljšati uvjeti za provođenje edukacijskih programa dok se ne realizira projekt Regionalnog edukacijsko-simulacijskog centra za hitnu medicinu koji je trenutno u fazi izrade potrebne projektne dokumentacije.

Edukacijski centar Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije provodi edukaciju građanstva, liječnika, medicinskih sestara i tehničara, vozača koji rade u timovima za hitne medicinske intervencije, stažista svih profila, učenika te žurnih službi s kojima Zavod usko surađuje. Također, edukacijsko simulacijski centar Zavoda radi na novim saznanjima i vještinama zbrinjavanja naglo oboljelih i ozlijeđenih osoba kako na području Karlovačke županije tako i cijele regije.

Svakodnevno radi na poboljšanju učenja i prihvaćanja novih ideja iz područja hitne medicine. U novouređenim prostorima i proširujući kapacitet edukacijskog centra, koje se očekuje do kraja ove godine, primjenom tehnologije i novih pomagala, timovima hitne medicinske službe omogućiti će vježbe iz stvarnog života te ih pripremiti za rad na terenu. Osim toga, edukacijski centar razvija svijest laika u potrebi brze intervencije pomoći i aktiviranja sustava hitne medicinske službe kako bi povećali uspješnost preživljavanja kod osoba koji su doživjeli iznenadni srčani zastoj.

Nakon potpisivanja Ugovora izvršena je primopredaja predmetne nekretnine.

iz medija